Categorieën

Merken / brands

Japanse Groene thee

Sorteer op:
Artikel 1 tot 12 van 25 in totaal
1 2 3
Artikel 1 tot 12 van 25 in totaal
1 2 3

JAPANSE GROENE THEE: ZO BEN JE HELEMAAL MEE

Japanse groene thee is hét levenselixir voor een lang en gezond leven. Ontdek al onze Japanse groene thees zoals Houjicha, Gyokuro, Sencha, Genmaicha (Matcha-Iri), Kukicha, Bancha en Fukamushi cha. Liefhebber van groene thee maar niet helemaal mee met al deze verschillende soorten? Wij lijsten hieronder de voordelen én verschillen op.

 

SENCHA

Sencha: dé populairste Japanse groene thee. Bij Sencha worden de theeblaadjes gestoomd, vervolgens gedroogd en nadien geroosterd. Deze thee heeft een enorm hoge concentratie aan vitamines en antioxidanten maar ook aan cafeïne: ideaal dus om de dag mee te starten of later op de dag als opkikker. Deze duurzame groene thee is afkomstig van familiale Japanse theeplantages en wordt geteeld zonder pesticiden, herbiciden, kunstmeststoffen of GMO’s. Geniet van een heerlijk fris aroma!

 

HOUJICHA

Onze groene thee Houjicha wordt net zoals Sencha geteeld in volle zon. De blaadjes van deze theeplant zitten vol catechine, een krachtig antioxidant. Houjicha heeft een heerlijke, geroosterde, nootachtige smaak en bevat weinig cafeïne waardoor je zelfs ’s avonds laat nog kan genieten van een heerlijk kopje thee.

 

GENMAICHA

Genmaicha is een mengeling van geroosterde Sencha en gepofte rijstkorrels (Gemai). Bevat zeer weinig cafeïne en is dus ideaal voor ’s avonds. Deze duurzaam geteelde Japanse groene thee heeft een verrassende popcornachtige smaak.

 

Genmaicha Matcha-Iri is een mengeling van Genmaicha en Matcha wat deze thee een dieper groene kleur geeft. De toevoeging van Matcha zorgt bovendien voor extra pit en een verhoogde portie cafeïne. Deze Japanse groene thee is single estate en dus afkomstig van 1 enkele theeplantage.

 

BANCHA

Bancha betekent letterlijk ‘bescheiden thee’ omdat de theeblaadjes van derde of vierde flush zijn. De thee bevat tot minder dan 70% cafeïne dan Sencha. Geniet van een milde smaak met hooi-achtig aroma.

 

GYOKURO

Gyokuro is min of meer de tegenhanger van Bancha-thee. Betekent letterlijk ‘pareldauw’ en is thee van de eerste pluk van jonge blaadjes. Single estate en dus afkomstig van 1 enkele theeplantage. Deze thee is geen mengeling van verschillende thees en is als het ware een luxeproduct. Gyokuro wordt door theekenners omschreven als de best thee ter wereld. Zeker het ontdekken waard!

 

KUKICHA

Deze groene thee is tamelijk uniek omdat hij niet wordt gemaakt van de theeblaadjes maar van de takjes en stengels, een restproduct van de oogst van de senchablaadjes. Kukicha bevat zeer weinig theïne (cafeïne) aangezien die vooral in de blaadjes gevormd wordt. het heeft een heerlijk zoete smaak en is lang niet zo scherp als de meeste groene thees en kan bovendien zowel koud als warm gedronken worden.

 

FUKAMUSHI CHA

Fukamushi cha, ofwel diepgestoomde thee is een Japanse groene thee waarbij de vers geoogste jonge theeblaadjes eerst heel lang worden gestoomd, vervolgens gedroogd en daarna gerold. Dit zorgt voor een zoeter kopje thee met meer body en een rijke, krachtige smaak.

Ontdek in onze blog hoe je elke theesoort het best kan bereiden, op welke temperatuur en hoe lang je de thee best laat trekken.

 

UITGEBREID AANBOD AAN JAPANSE GROENE THEE

Duurzaam geteeld & 100% biologisch: ontdek al onze authentieke Japanse groene theesoorten.