Moya Kukicha, een bijzondere Japanse groene thee melange
Kukicha is een Japanse thee die niet gemaakt is van de theeblaadjes maar van de twijgen en stengels, een restproduct van de oogst van de senchablaadjes.
Het heeft alle goede voordelen en eigenschappen van groene thee zoals vitaminen, mineralen en de vele antioxidanten, maar het bevat maar zeer weinig theïne (cafeïne) die vooral in de blaadjes gevormd wordt.
Daarom is deze melange bijzonder aangenaam om te drinken omdat deze zoet smaakt en niet de scherpte van de andere groene thees heeft.
Bijkomend, het is alkaliserende drank die de zuurtegraad van voeding tempert en zo helpt bij de vertering van vooral granen en groenten.
Hoe smaakt Kukicha groene thee?
Kukicha heeft een unieke smaak, licht nootachtige met een mooie romige, zoete afdronk.
Wat zijn onze serveersuggesties voor Kukicha thee?
Kukicha thee kan zowel warm als koud gedronken worden.
Omdat het vrijwel geen cafeïne bevat, kan je het op elk moment van de dag drinken, zelfs tegen de avond zonder dat je het risico loopt om slaap te verliezen.
Het is de perfecte thee om de dag mee te beginnen omdat het het spijsverteringstelsel ondersteunt waardoor je veel energie krijgt. Deze thee kan je ook drinken bij en na elke maaltijd.
Ingrediënten
Duurzame stengels en takjes van sencha (groene thee) afkomstig van familiale theeplantages, geteeld zonder pesticiden, herbiciden, kunstmeststoffen of GMO's
Specificaties
Inhoud: 60 gram