Fadlagret Mjod, de op eiken vaten gerijpte honingwijn
Op zoek naar een lekkere mede?
Fadlagret Mjod is een moderne Deense honingwijn die minstens 6 maanden op oude eiken vaten gerijpt werd.
Het heeft een intense, kruidige smaak die omwille van het bijzondere rijpingsproces verschilt van fles tot fles.
Honingwijn of mede is een eeuwenoude alcoholische drank op basis van honing, met liefde gemaakt dus drink deze mede met respect en met verstand!
Wat maakt Fadlagret Mjød zo apart?
Fadlagret vertaalt letterlijk als 'vatgerijpt', het is is een bijzondere mede omdat het minstens 6 maanden op eiken vaten gelegen heeft.
Het eikenhout geeft deze honingwijn haar intense, diepe smaak die dan ook nog eens van fles tot fles verschilt.
Houten vaten waren vroeger altijd de enige manier om mede te bewaren dus de smaak van Fadlagret is dan ook zoals die van oude tijden.
Wat zijn de ingrediënten van Dansk Fadlagret Mjod?
Water, honing, kruiden
Hoe smaakt Fadlagret Mjodmede?
Het karakter van deze honingwijn komt van het 6 maanden durende rijpingsproces op oude eiken vaten.
Hierdoor krijgt het een mooie kruidige, intense smaak en elke fles is uniek met zijn eigen smaakprofiel.
Onze mede zal met de tijd enkel nog verder rijpen en verbeteren; het wordt nooit te oud om nog te drinken.
Onze serveersuggesties voor deze honingwijn:
- puur drinken of, naar smaak, mengen met bier of verwerken tot cocktails
- te serveren bij de karaktervolle maaltijd
- als dessertwijn of aperitief
- gaat goed samen met pittigere smaken zoals belegen of oude kaas...
- drink gekoeld op warme dagen, op koude dagen smaakt het heerlijk wanneer licht verwarmd
Specificaties
Inhoud: 75cl
Alc. Vol. gehalte: 19°
Verpakking: traditionele stenen fles met kurken stop
Bijkomende informatie
Medebrouwerij Dansk Mjod
Dansk Mjod (Deense mede) brouwt mede nog altijd op oude ambachtelijke wijze met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder enige kunstmatige additieven:
- honing, verrijkt met kruiden wordt in water gekookt en daarna 3 weken met rust gelaten om te fermenteren
- als het beoogde alcoholpercentage bereikt is, wordt de fermentatie gestopt en kan de mede rijpen
- na minimaal 6 maanden gerijpt te hebben, is de Dansk mede klaar en wordt het gebotteld
De gebruikte recepten gaan terug tot jaar 1700 nC.