Jyde, de Deense honingwijn met Riga Balzam
De Jyde is een neutrale mede of honingwijn gemengd met Riga balzam, een klassieke kruidenlikeur (bitter) uit Letland met een eeuwenoude reputatie als geneeskrachtig middel, goed bij verteringsproblemen en verkoudheden.
Mede is een eeuwenoude alcoholische drank op basis van honing, met liefde gemaakt dus drink deze mede met respect en met verstand!
Wat zijn de ingrediënten van Dansk mjod Jyde honingwijn?
Water, honing, hop, Riga balzam (45° vol)
Hoe smaakt de Jyde mede?
De pittige Jyde is een mooi huwelijk tussen het honingzoete van mede en de zoet-bittere kruidensmaak van Riga balzam; ideaal om een goede maaltijd mee te beginnen en/of af te ronden.
Onze mede zal met de tijd enkel nog verder rijpen en verbeteren; het wordt nooit te oud om nog te drinken.
Onze serveersuggesties voor Jyde mede:
- puur drinken of, naar smaak, mengen met bier of verwerken tot cocktails
- zeer aangeraden als bitter dat zowel als apperitief of degustief gedronken kan worden
Specificaties
Inhoud: 70cl
Alc. Vol. gehalte: 20.8°
Verpakking: traditionele stenen fles met kurken stop
Bijkomende informatie
Medebrouwerij Dansk Mjod
Dansk Mjod (Deense mede) brouwt mede nog altijd op oude ambachtelijke wijze met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder enige kunstmatige additieven:
- honing, verrijkt met kruiden wordt in water gekookt en daarna 3 weken met rust gelaten om te fermenteren
- als het beoogde alcoholpercentage bereikt is, wordt de fermentatie gestopt en kan de mede rijpen
- na minimaal 6 maanden gerijpt te hebben, is de Dansk mede klaar en wordt het gebotteld
De gebruikte recepten gaan terug tot jaar 1700 nC.