Categoriëen

Jyde Mjod honingwijn

€19,95
Model: 71578
Specificaties
Fabrikant:Dansk Mjod
Beschikbaarheid :
Op voorraad

Deense honingwijn met Riga Balzam

Mede is een eeuwenoude alcoholische drank op basis van honing.
Goden, koningen, gewone mensen... allen genieten van deze heerlijke honingdrank.

Dansk Mjod (Deense mede) wordt nog altijd op oude wijze gebrouwen: 
Honing wordt in water verrijkt met kruiden gekookt en daarna 3 weken met rust gelaten om te fermenteren.
Als het beoogde alcoholpercentage bereikt is, wordt de fermentatie gestopt; na minimaal 6 maanden gerijpt te hebben, is de mede klaar en wordt het gebotteld.

Onze mede zal met de tijd enkel nog verder rijpen en verbeteren; het wordt nooit te oud om nog te drinken.
Met liefde gemaakt: drink deze mede met respect en met verstand!

Ingrediënten:
Water, honing, hop, Riga balzam (45% vol)

Smaak:
De honingwijn is gemengd met Riga balzam, een klassieke kruidenlikeur (bitter) uit Letland. Riga balzam heeft een eeuwenoude reputatie als geneeskrachtig middel, goed bij verteringsproblemen en verkoudheden.
De pittige Jyde is een mooi huwelijk tussen het honingzoete van mede en de zoet-bittere kruidensmaak van Riga balzam; ideaal om een goede maaltijd mee te beginnen en/of af te ronden.  

Alcohol-volumegehalte:
20.8%

Gebruik:
Deze mede kan men puur genieten (als schnapps), mengen met bier of verwerken tot cocktails.
Zeer aangeraden als bitter dat zowel als apperitief of degustief gedronken worden.

Extra:
Traditionele stenen fles met kurken stop, begeleid van een woordje uitleg over hoe de mede te gebruiken.

Inhoud:
70cl


Over Dansk Mjod

Het oudste recept voor mede werd neergeschreven door Aartsbischop Olaus Magnus rond het jaar 1520.
Het recept omvat water, honing, hop en gist en eindigde met de boodschap dat "de mede op de achtste dag - of vroeger in geval van hoogdringendheid - mag gedronken worden, maar hoe langer hij kan rusten, hoe beter en gezonder hij wordt".

Dansk Mjod uit Denemarken brouwt nog op ambachtelijke wijze met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder enige additieven.
De gebruikte recepten gaan terug tot 1700 AD.


 

Mark Schley, woensdag 03 april, 2013
Hallo, Mijn naam is Mark en kom uit Nederland. Mijn hobby's zijn re

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht