Jule Mjod, eindejaarshoningwijn met een appel en kaneel
Deze special brew Jule mede is speciaal ontwikkeld voor het eindejaar (juleperiode), gemaakt met klassieke ingrediënten zoals appel, gember en kaneel.
Het is een heerlijke zoete en zachte honingwijn met een beperkt alcoholgehalte die je kan drinken als een gewone wijn.
Mede is een eeuwenoude alcoholische drank op basis van honing, met liefde gemaakt dus drink deze mede met respect en met verstand!
Wat maakt Jule mjod zo apart?
Jule wordt in de scandinavische landen uitbundig gevierd en in deze perdiode zijn de chirstelijke gewoonten nog sterk verweven met de heidense voorchristelijke tradities. De mede heeft dan ook klassieke Deense ingrediënten die in deze tijd van het jaar genuttigd worden zoals appels, gember en kaneel.
Wat zijn de ingrediënten van de Dansk Mjod Jule honingwijn?
Water, honing, appel, kaneel, gember
Hoe smaakt de Jule Mjod?
Dit is een zeer zachte mede, licht-fruitig met een heerlijke kaneelsmaak. De gember maakt het geheel een beetje pittig.
Onze mede zal met de tijd enkel nog verder rijpen en verbeteren; het wordt nooit te oud om nog te drinken.
Onze serveersuggesties voor Jule mede
- puur drinken of, naar smaak, mengen met bier of verwerken tot cocktails
- te serveren als gewone wijn bij de lichtere maaltijd
- als dessertwijn
- gaat goed samen met zoete desserts en zachte kaas
- komt natuurlijk ook uitermate goed uit bij alle gerechten met appels
- leent zich uitstekend om te gebruiken in gluhwein
Specificaties
Inhoud: 75cl
Alc. Vol. gehalte: 14.8°
Verpakking: traditionele stenen fles met kurken stop
Bijkomende informatie
Medebrouwerij Dansk Mjod
Dansk Mjod (Deense mede) brouwt mede nog altijd op oude ambachtelijke wijze met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder enige kunstmatige additieven:
- honing, verrijkt met kruiden wordt in water gekookt en daarna 3 weken met rust gelaten om te fermenteren
- als het beoogde alcoholpercentage bereikt is, wordt de fermentatie gestopt en kan de mede rijpen
- na minimaal 6 maanden gerijpt te hebben, is de Dansk mede klaar en wordt het gebotteld
De gebruikte recepten gaan terug tot 1700 nC.