Fijne witte as van rijst
Dit bijzonder witte rijstas wordt gebruikt voor het optimaal branden van wierookkorrels, stokjes, Extra Kunsho Jirushi (houtsnippers)... en is een essentieel onderdeel van het Kodo ritueel.
Witte rijstas zorgt ervoor dat de houtskooltabletten of wierookpoeders (zuko) voldoende zuurstof krijgt om een mooie egale verbranding te krijgen.
Dit is efficienter dan zand waarbij enkel zuurtof langsboven aangevoerd kan worden.
Het as zorgt ook dat wierookstokjes en -cones helemaal opbranden wat dus minder verspilling geeft.
De as is steeds herbruikbaar en de as van de wierook wordt perfect opgenomen.
Om het as 'vloeibaar' te houden dient men af en toe het te zuiveren door het te ziften met een fijne zeef en vervolgens op een folie (bakplaat) in een hete oven te verwarmen. Hierdoor worden de restgeuren van de wierook verwijderd.
Specificaties
65 gram pure witte rijstas