Handgemaakte, 100% plantaardige sumak waskaars met 240 minuten brandduur
De Ikari is een bijzondere en unieke kaars met lange brandtijd van de Japanse fabrikant Takazawa, handgemaakt van was gewonnen uit Ha-ze (een Japanse lakboom) en dus volledig natuurlijk, duurzaam en veganistisch.
Het kostbare Ha-ze was wordt zeer gewaardeerd voor het maken wa-rousoku, traditionele Japanse kaarsen.
De speciale wiek van washi papier geeft een grote, heldere vlam dat regelmatig flikkert; hierdoor heeft de vlam een haast hypnotiserende werking.
Sumak was druipt niet, brandt vrijwel volledig en gaat dus aanzienlijk langer mee dan gewone kaarsen!
De brandduur van deze kaars is 240 minuten.
Weetje:
De naam Ikari betekent anker en verwijst naar de vorm van deze kaars, die naar boven verbreedt; het is één van de oudste Japanse kaarsvormen.
Het doel van deze vorm was om zo snel mogelijk de helderste vlam te creëren.
De duurzame eigenschappen van rijstwaskaarsen
- gemaakt van 100% vernieuwbare plantaardige grondstoffen
- 100% natuurlijk (geen kleur- of geurstoffen)
- vegan (geen bijenwas)
- uitzonderlijk lange brandduur
- produceren vrijwel geen geur of roet
- branden met een mooie, grote heldere vlam
Waarvoor kun je de Ikari kaars gebruiken?
De Ikari is een traditionele kaars met zeer lange brandtijd, ideaal voor een avondvullende sfeerverlichting zoals een gezellig etentje, bij bezoek van vrienden...
Maar het is ook geschikt als gepaste verlichting voor yoga, gebed of meditatie, tai chi...
Gebruiksaanwijzingen voor Ikari kaarsen
Plaats de kaars op een stabiele en veilige ondergrond; best te gebruiken met de bijgeleverde kaarsenhouder Koma (groot).
Laat brandende kaarsen nooit onbeheerd achter.
Je kan de kaars doven alsook de wiek aanpassen met de Japanse kaarsendover Eend.
Specificaties
Materiaal kaarsen: 100% natuurlijke sumak was met een wiek van washi papier
Afmetingen: 17 cm hoog
Brandduur: 240 minuten
Verpakking: gerecycleerd krantenpapier
Fabrikant: Takazawa
Bijkomende informatie
Ha-ze is een soort Japanse lakboom die alleen in Japan groeit en de uit de vrucht geperste was wordt al sinds de oudheid gebruikt om traditionele Japanse kaarsen te maken (wa-rousoku).