Categoriëen

Sencha Superior (organic)

€17,95
Model: 72331
Er zijn geen product reviews.
Voeg uw beoordeling
Specificaties
Fabrikant:Hibiki-an
Beschikbaarheid :
Op voorraad

Echte Japanse groene thee!

Sencha is de meest populaire groene thee van Japan; het kent tevens een verder groeiende belangstelling van theeliefhebbers over heel de wereld.

Sencha wordt eerst gestoomd alvorens met hete lucht gedroogd te worden om tot slot geroosterd te worden; hierdoor heeft deze groene thee een aangename scherpe smaak die eerder verfrissend dan bitter is.
Bij Hibiki-an wordt enkel de first flush of Ichiban Cha (eerste oogst van het jaar) gebruikt; dit houdt in dat er geen mengelingen van verschillende plukken worden gemaakt en dat deze Sencha dus van zeer hoge kwaliteit is.

Smaak:
Door de first flush te gebruiken krijgt men een robuuste groene thee die niet bitter smaakt en een heerlijke frisse aroma heeft.
Het is een thee met één van de hoogste concentratie aan vitaminen en catechin (antioxidant).
De thee bevat wel een stevige portie caffeïne wat een natuurlijk oppeppend effect heeft.

Sencha Superior is een verfrissende groene thee die zeer geschikt is voor dagdagelijks gebruik.

Extra:
Bijgesloten zijn gebruiksaanwijzingen hoe de thee te bewaren en voor te bereiden.

Ingrediënten:
Biologische sencha (groene thee)

Inhoud:
100 gram


Hibiki-an biologische theeboerderij

Wij zijn zeer trots op het feit dat Midgaard geselecteerd werd om de eerste Belgische importeerder van Hibiki-an biologische thees te zijn!

"Hibiki" betekent in het Japans "iemands hart raken".

Hikibi-an is gelegen op de heuvels rond Uji, nabij de oude stad Kyoto, waar 1000 year geleden de Japanse traditie van het theetelen begon.
Uji dank haar reputatie de beste regio voor Japanse groene thee te zijn aan haar specifiek klimaat: goede grond, vochtig klimaat, glooiende heuvels waar het overdag warm en 's nachts koel is.
Vandaag combineert de Yasui familie, eigenaar van de boerderij, de eeuwenoude tradities van het telen, oogsten en verwerken van thee met moderne inzichten en technieken.

Er zijn maar enkele boeren die op biologische wijze groene thee verbouwen in de Kyoto regio.
Hoewel groene thee meerdere keren per jaar kan geoogst worden, bij Hibiki-an beperkt men zich enkel tot 1 oogst per jaar om zo te vergewissen dat de kwaliteit superieur is.
In het Japans omschrijft men biologisch boeren als "Daichi tono Kakutoh", wat zoveel wil zeggen als "langzaam en met veel zorg telen".
Zonder chemische meststoffen, herbicide of pesticide, het moderne biologisch boeren is quasi identiek aan de werkwijze van de boeren 1000 jaar geleden.
Geniet daarom ten volle van de autentieke, traditionele smaak van de Hibiki-an biologische groene thees!


 

Speciaal voor U geselecteerd...

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht