Categoriëen

Selectie Japanse groene thee

€39,70
€35,75
Er zijn geen product reviews.
Voeg uw beoordeling
Specificaties
Fabrikant:Hibiki-an
Beschikbaarheid :
Op voorraad

Speciaal voor de fijnproever samengesteld...

Deze uitgekozen selectie bevat (in de foto's van links naar rechts): Genmaicha Matcha-iri, Senscha Superior en Houjicha, allen van biologische oorsprong en komende van de single estate fabrikant Hibiki An.
Geniet nu van authentieke Japanse groene thee en bespaar daarenboven 10%.

Genmaicha Matcha-iri

Genmaicha is een mengeling van geroosterde groene Sencha and gepofte rijstkorrels (Genmai), die daardoor niet zo'n uitgesproken tanninesmaak heeft zoals Sencha. Echter, door de toevoeging van de matcha krijgt deze thee toch wat meer pit (cafeïne) en komt de karakteristieke smaak van groene thee iets beter tot zijn recht.
De kleur van het brouwsel is dieper groen dan bij de gewone Genmaicha.

Smaak:
De gepofte rijst geeft deze thee een heerlijke popcornachtige smaak en de matcha brengt wat 'umpf'; deze mengeling is zeker voor iedereen toegankelijk maar biedt ook voor de ervaren groene thee drinker zeker voldoening.
Dit maakt het voor het de "niet-zo-Japans-gedisciplineerden" onder ons een zeer praktische thee om klaar te maken en kan een mooi opstapje zijn naar het drinken van matcha.

Extra:
Bijgesloten zijn gebruiksaanwijzingen hoe de thee te bewaren en voor te bereiden.

Ingrediënten:
Sencha, matcha, gepofte rijst
van biologische oorsprong

Inhoud:
100 gram

Sencha Superior

Sencha is de meest populaire groene thee van Japan; het kent tevens een verder groeiende belangstelling van theeliefhebbers over heel de wereld.

Sencha wordt eerst gestoomd alvorens met hete lucht gedroogd te worden om tot slot geroosterd te worden; hierdoor heeft deze groene thee een aangename scherpe smaak die eerder verfrissend dan bitter is.
Bij Hibiki-an wordt enkel de first flush of Ichiban Cha (eerste oogst van het jaar) gebruikt; dit houdt in dat er geen mengelingen van verschillende plukken worden gemaakt en dat deze Sencha dus van zeer hoge kwaliteit is.

Smaak:
Door de first flush te gebruiken krijgt men een robuuste groene thee die niet bitter smaakt en een heerlijke frisse aroma heeft.
Het is een thee met één van de hoogste concentratie aan vitaminen en catechin (antioxidant).
De thee bevat wel een stevige portie caffeïne wat een natuurlijk oppeppend effect heeft.

Sencha Superior is een verfrissende groene thee die zeer geschikt is voor dagdagelijks gebruik.

Extra:
Bijgesloten zijn gebruiksaanwijzingen hoe de thee te bewaren en voor te bereiden.

Ingrediënten:
Biologische sencha (groene thee)

Inhoud:
100 gram

Houjicha (Bancha)

Zoals de Sencha worden ook de theeblaadjes voor Houjicha geteeld in volle zon.
De drie eerste stappen van verwerking tot Houjicha zijn hetzelfde als de Sencha: 1) het stomen 2) het drogen en verkruimelen 3) het vormen.
Daarbovenop komt stap 4) het roosteren van de thee over een heet vuur te roosteren; hierdoor krijgt deze groene thee een rood-bruine kleur (!) en zijn kenmerkende geroosterde nootsmaak.
Vaak wordt er voor de Houjicha de oogst van verschillende plukken gemengd maar de biologische Houjicha van Hibiki-an bestaat enkel uit Ichibancha oftewel eerste pluk!

Smaak:
Het is een zeer aangename en toegankelijke thee, voor iedereen genietbaar.

Omdat Houjicha in een pan geroosterd wordt, bevat het weinig caffeïne maar behoudt het wel catechin (een gekend antioxidant).
De smaak is dan ook niet bitter of astringent maar eerder aromatisch met een uitgesproken lichte maar zeer verfrissende smaak. Het leent zich uitstekend tot iced tea, waarvoor het in Japan dan ook vaak gebruikt wordt.
De geroosterde smaak van Houjicha gaat uitstekend samen met vrijwel elk gerecht, in bijzonder de meer rijkere, vette gerechten.
Het wordt ook vaak geserveerd als after-dinner tea.

In elk opzicht is onze biologische Houjicha een heerlijke thee voor dagelijks gebruik.

Extra:
Bijgesloten zijn gebruiksaanwijzingen hoe de thee te bewaren en voor te bereiden.

Ingrediënten:
Biologische sencha (geroosterd)

Inhoud:
80 gram


Hibiki-an biologische theeboerderij

Wij zijn zeer trots op het feit dat Midgaard geselecteerd werd om de eerste Belgische importeerder van Hibiki-an biologische thees te zijn!

"Hibiki" betekent in het Japans "iemands hart raken".

Hibiki-an is gelegen op de heuvels rond Uji, nabij de oude stad Kyoto, waar 1000 year geleden de Japanse traditie van het theetelen begon.
Uji dank haar reputatie de beste regio voor Japanse groene thee te zijn aan haar specifiek klimaat: goede grond, vochtig klimaat, glooiende heuvels waar het overdag warm en 's nachts koel is.
Vandaag combineert de Yasui familie, eigenaar van de boerderij, de eeuwenoude tradities van het telen, oogsten en verwerken van thee met moderne inzichten en technieken.

Er zijn maar enkele boeren die op biologische wijze groene thee verbouwen in de Kyoto regio.
Hoewel groene thee meerdere keren per jaar kan geoogst worden, bij Hibiki-an beperkt men zich enkel tot 1 oogst per jaar om zo te vergewissen dat de kwaliteit superieur is.
In het Japans omschrijft men biologisch boeren als "Daichi tono Kakutoh", wat zoveel wil zeggen als "langzaam en met veel zorg telen".
Zonder chemische meststoffen, herbicide of pesticide, het moderne biologisch boeren is quasi identiek aan de werkwijze van de boeren 1000 jaar geleden.
Geniet daarom ten volle van de autentieke, traditionele smaak van de Hibiki-an biologische groene thees!