Ribe, de zoete honingwijn met een vleugje appel en gagel
De Ribe is een ambachtelijke mede met appel en gagel en werd ontwikkeld in samenwerking met Ribe Vikinger Center (Denemarken).
Zowel de appel (symbool van eeuwige jeugd/onsterfelijkheid) als gagel (magische toverplant) zijn al sinds heugnis gebruikt om dranken te brouwen.
Mede is een eeuwenoude alcoholische drank op basis van honing, met liefde gemaakt dus drink deze mede met respect en met verstand!
Wat zijn de ingrediënten van Dansk mjod Ribe mede?
Water, honing, hop, appel, gageleer
Hoe smaakt de Ribe honingwijn?
Ribe is een zoete mede met een vrij fruitige smaak van de appel, waaraan de gagel een fris-kruidige afdronk toevoegt.
Onze mede zal met de tijd enkel nog verder rijpen en verbeteren; het wordt nooit te oud om nog te drinken.
Onze serveersuggesties voor deze mede:
- zeer fris en aangenaam om puur te drinken of, naar smaak, mengen met bier of verwerken tot cocktails
- te serveren bij de lichtere maaltijd
- als dessertwijn of aperitief
- gaat goed samen met alle smaken die een fris-zoete fruitige drank nodig hebben, zoals een assortiment van verschillende soorten kaas
Specificaties
Inhoud: 70cl
Alc. Vol. gehalte: 19°
Verpakking: traditionele stenen fles met kurken stop
Bijkomende informatie
Medebrouwerij Dansk Mjod
Dansk Mjod (Deense mede) brouwt mede nog altijd op oude ambachtelijke wijze met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder enige kunstmatige additieven:
- honing, verrijkt met kruiden wordt in water gekookt en daarna 3 weken met rust gelaten om te fermenteren
- als het beoogde alcoholpercentage bereikt is, wordt de fermentatie gestopt en kan de mede rijpen
- na minimaal 6 maanden gerijpt te hebben, is de Dansk mede klaar en wordt het gebotteld
De gebruikte recepten gaan terug tot jaar 1700 nC.