Categoriëen

Matcha 110 (organic)

€23,50
Model: 70456
Specificaties
Fabrikant:Hibiki-an
Beschikbaarheid :
Op voorraad

De echte Japanse groene theepoeder!

Matcha legt dezelfde weg af als Gyokuro, beschaduwde groei, eerste vroege pluk, identieke verwerking van stomen en drogen met als laatste stap het in een traditionele vijzel (Hikiusu) vermalen tot poeder.
Onze biologische 
Matcha 110 is één van de hoogste kwaliteitsgraden van groene theepoeder, enkel deze kwaliteit wordt gebruikt wordt in de Chano-yu, de Japanse theeceremonie.

Smaak:
Onze biologische Matcha heeft een uitgesproken zoete en diepe smaak, bijzonder rijk in cetechin (antioxidant) aminozuren, vitaminen en mineralen, en heeft een stevige portie caffeïne.

Gebruik:
Matcha bereidt volgens de regels van de ceremonie is zeer sterk (Koicha) en wordt door de niet-geïnitieerden als te bitter en overweldigend ervaren.
De milde vorm (usucha) is daarentegen wel door iedereen zeer te genieten en eenvoudig te bereiden: voeg wat poeder bij heet water, roeren en klaar.
Opmerking voor de bereiding van echte Matcha is een Chasen (bamboo klopper) wel onmisbaar.

Maar daarnaast is Matcha nog enorm veelzijdig in gebruik: als oppeppende groene thee, geschikt om een zeer verfrissende iced tea van te maken, te gebruiken in smoothies en latés, in de keuken als ingrediënt bij gerechten of desserts...
Het is een prachtig product waarmee je je fantasie de vrije loop kunt laten!

Extra:
Bijgesloten zijn gebruiksaanwijzingen hoe de thee te bewaren en voor te bereiden.

Ingrediënten:
100% biologische groene thee

Inhoud:
40 gram verpakt in metalen container (met pull top)


Hibiki-an biologische theeboerderij

Wij zijn zeer trots op het feit dat Midgaard geselecteerd werd om de eerste Belgische importeerder van Hibiki-an biologische thees te zijn!

"Hibiki" betekent in het Japans "iemands hart raken".

Hikibi-an is gelegen op de heuvels rond Uji, nabij de oude stad Kyoto, waar 1000 year geleden de Japanse traditie van het theetelen begon.
Uji dank haar reputatie de beste regio voor Japanse groene thee te zijn aan haar specifiek klimaat: goede grond, vochtig klimaat, glooiende heuvels waar het overdag warm en 's nachts koel is.
Vandaag combineert de Yasui familie, eigenaar van de boerderij, de eeuwenoude tradities van het telen, oogsten en verwerken van thee met moderne inzichten en technieken.

Er zijn maar enkele boeren die op biologische wijze groene thee verbouwen in de Kyoto regio.
Hoewel groene thee meerdere keren per jaar kan geoogst worden, bij Hibiki-an beperkt men zich enkel tot 1 oogst per jaar om zo te vergewissen dat de kwaliteit superieur is.
In het Japans omschrijft men biologisch boeren als "Daichi tono Kakutoh", wat zoveel wil zeggen als "langzaam en met veel zorg telen".
Zonder chemische meststoffen, herbicide of pesticide, het moderne biologisch boeren is quasi identiek aan de werkwijze van de boeren 1000 jaar geleden.
Geniet daarom ten volle van de autentieke, traditionele smaak van de Hibiki-an biologische groene thees!


 

Sabina de Waal, woensdag 27 april, 2011
Supersnelle levering, zorgvuldige verpakking, top kwaliteit. 't kan niet beter! Bedankt, Sabina
Lukas De Baeck, zaterdag 31 december, 2011
Beste, na de snelle levering ben ik aangenaam verrast door de kwalitatief hoogstaande matcha. Werkelijk een goede soort thee welke ik met veel plezier zal opdrinken. Met vele groeten. Lukas.

Speciaal voor U geselecteerd...

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht