CATEGORIËEN

Wilma's Pocket Combo
€23.40 €20.95

Matcha 110 (organic)

23.50
Productcode: 70456
BESCHIKBAARHEID :
 
Toevoegen aan verlanglijstje

Omschrijving:

De echte Japanse groene theepoeder!

Matcha legt dezelfde weg af als Gyokuro, beschaduwde groei, eerste vroege pluk, identieke verwerking van stomen en drogen met als laatste stap het in een traditionele vijzel (Hikiusu) vermalen tot poeder.
Onze biologische 
Matcha 110 is één van de hoogste kwaliteitsgraden van groene theepoeder, enkel deze kwaliteit wordt gebruikt wordt in de Chano-yu, de Japanse theeceremonie.

Smaak
Onze biologische Matcha heeft een uitgesproken zoete en diepe smaak, bijzonder rijk in cetechin (antioxidant) aminozuren, vitaminen en mineralen, en heeft een stevige portie caffeïne.

Gebruik
Matcha bereid volgens de regels van de ceremonie is zeer sterk (Koicha) maar de milde vorm (usucha) is door iedereen zeer te genieten en eenvoudig te bereiden: voeg wat poeder bij heet water, opkloppen en klaar.
Opmerking voor de bereiding van echte Matcha is een Chasen (bamboo klopper) wel onmisbaar.

Maar daarnaast kun je de Matcha 110 ook nog gebruiken:

  • als oppeppende groene thee sportdrank
  • geschikt om een zeer verfrissende iced tea van te maken
  • te gebruiken in smoothies en lattés

Het is een prachtig product waarmee je je fantasie de vrije loop kunt laten!

Extra
Bijgesloten zijn gebruiksaanwijzingen hoe de thee te bewaren en voor te bereiden.

Ingrediënten
100% biologische groene thee

Specificaties
Inhoud: 40 gram
Verpakking: hersluitbare metalen container met pull top

Bijkomende informatie


Midgaardshop Blog
www.midgaardshop.be/blog/matcha/
www.midgaardshop.be/blog/japanse-groene-thee/
www.midgaardshop.be/blog/waarom-groene-thee-uit-een-chawan-drinken/
www.midgaardshop.be/blog/matcha-appel-blast/
www.midgaardshop.be/blog/cacao-matcha-blast/

Hibiki-an biologische Single Estate theeboerderij

"Hibiki" betekent in het Japans "iemands hart raken".

Hibiki-an is gelegen op de heuvels rond Uji, nabij de oude stad Kyoto, waar 1000 jaar geleden de Japanse traditie van het theetelen begon.
Uji dankt haar reputatie de beste regio voor Japanse groene thee te zijn aan haar specifiek klimaat: goede grond, vochtig klimaat, glooiende heuvels waar het overdag warm en 's nachts koel is.
Vandaag combineert de Yasui familie, eigenaar van de boerderij, de eeuwenoude tradities van het telen, oogsten en verwerken van thee met moderne inzichten en technieken tot uitzonderlijke single estate thees.

Er zijn maar enkele boeren die op biologische wijze groene thee verbouwen in de Kyoto regio.
Hoewel groene thee meerdere keren per jaar kan geoogst worden, bij Hibiki-an beperkt men zich enkel tot 1 oogst per jaar om zo te vergewissen dat de kwaliteit superieur is.
In het Japans omschrijft men biologisch boeren als "Daichi tono Kakutoh", wat zoveel wil zeggen als "langzaam en met veel zorg telen".
Zonder chemische meststoffen, herbicide of pesticide, het moderne biologisch boeren is quasi identiek aan de werkwijze van de boeren 1000 jaar geleden.
Geniet daarom ten volle van de autentieke, traditionele smaak van de Hibiki-an biologische groene thees!

Beoordelingen (0)

Speciaal voor jou geselecteerd...
Like ons op FACEBOOK
Ontvang het laatste nieuws & aanbiedingen van Midgaardshop op facebook.
Inhoud
winkelwagen
 
Winkelmandje 0 item(s) €0.00
Contacteer ons




Gesloten op:Za - Zo & feestdagen
0032(0)14/47.87.72info@midgaardshop.be
FABRIKANT INFORMATIE

Fabrikanten

BLOG / YOUTUBE