Categorieën

Merken / brands

Klapojster Mjod honingwijn in 75cl stenen kruik

Klapojster Mjod honingwijn in 75cl stenen kruik

Productcode: VM0209
EAN: 5703162000028
Verwachte levertijd
 Onmiddellijke verzending
23.95
19 spaarpunten, goed voor een krediet van (€0.29)
Toevoegen aan Verlanglijstje

Omschrijving:

Klapojster, de zoete Deense honingwijn met brandewijn

Klapojster is een authentieke Deense honingwijn met specerijen en verrijkt met brandewijn.
Honingwijn of mede is een eeuwenoude alcoholische drank op basis van honing, met liefde gemaakt dus drink deze mede met respect en met verstand!

Wat maakt Klapojster mede zo speciaal?

Tegen het einde van de middeleeuwen werd de praktijk van het mengen van mede en schnaps (brandewijn) wijdverspreid in scandinavië.
De zeer populaire drank kreeg vele namen, allemaal afhankelijk van de  regio waar het werd gedronken.

In Zuid-Jutland (Denemarken) stond honingwijn met schnapps bekend als Klapøjster, het dialectwoord voor salto, een verwijzing naar wat je voelt als je de drank drinkt.

Wat zijn de ingrediënten van Dansk mjod Klapojster mede?

Water, honing, hop, brandewijn

Hoe smaakt Klapojster honingwijn?

De brandewijn geeft bij afdronk een schnapps-toest aan de zoete mede, waardoor deze een krachtiger karakter krijgt.
Onze mede zal met de tijd enkel nog verder rijpen en verbeteren; het wordt nooit te oud om nog te drinken.

Onze serveersuggesties voor deze honingwijn:

  • puur drinken of, naar smaak, mengen met bier of verwerken tot cocktails
  • als afsluiter van de maaltijd
  • door het stevige alcoholgehalte en robuuste smaak past de Klapojster uitstekend bij uitgesproken producten zoals oude kaas, gedroogd vlees...

Specificaties

Inhoud: 75cl
Alc. Vol. gehalte: 21.8°
Verpakking: traditionele stenen fles met kurken stop

Bijkomende informatie


Medebrouwerij Dansk Mjod
Dansk Mjod (Deense mede) brouwt mede nog altijd op oude ambachtelijke wijze met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder enige kunstmatige additieven:

  • honing, verrijkt met kruiden wordt in water gekookt en daarna 3 weken met rust gelaten om te fermenteren
  • als het beoogde alcoholpercentage bereikt is, wordt de fermentatie gestopt en kan de mede rijpen
  • na minimaal 6 maanden gerijpt te hebben, is de Dansk mede klaar en wordt het gebotteld

De gebruikte recepten gaan terug tot jaar 1700 nC.

Ontdek onze geweldige producten: deze items hebben we voor jou geselecteerd!