Categorieën

Merken / brands

Jyde Mjod honingwijn in 75cl stenen kruik

Jyde Mjod honingwijn in 75cl stenen kruik

Productcode: VM0208
EAN: 5703162008222
Verwachte levertijd
 Momenteel niet op voorraad
23.95
19 spaarpunten, goed voor een krediet van (€0.29)
Toevoegen aan Verlanglijstje

Omschrijving:

Jyde, de Deense honingwijn met Riga Balsam

De Jyde is een neutrale mede of honingwijn gemengd met Riga balsam, een klassieke kruidenlikeur (bitter) uit Letland met een eeuwenoude reputatie als geneeskrachtig middel, goed bij verteringsproblemen en verkoudheden.
Mede is een eeuwenoude alcoholische drank op basis van honing, met liefde gemaakt dus drink deze mede met respect en met verstand!

Wat maakt Jyde mjod zo apart?

De toegevoegde Riga Balsam bestaat uit 24 natuurlijke ingrediënten waaronder bosbessen, frambozen, berkenknoppen, gele gentiaan, pepermunt, absintalsem, gember, valeriaan, boerenwormkruid, kalmoes, citroenmelisse, winterlinde, eikenschors, sint-janskruid, waterdrieblad, zwarte peper, zure sinaasappelschillen en nootmuskaat.

Wat zijn de ingrediënten van Dansk mjod Jyde honingwijn?

Water, honing, hop, Riga balsam (45° vol)

Hoe smaakt de Jyde mede?

De pittige Jyde is een mooi huwelijk tussen het honingzoete van mede en de zoet-bittere kruidensmaak van Riga balsam; ideaal om een goede maaltijd mee te beginnen en/of af te ronden.  
Onze mede zal met de tijd enkel nog verder rijpen en verbeteren; het wordt nooit te oud om nog te drinken.

Onze serveersuggesties voor Jyde mede:

  • puur drinken of, naar smaak, mengen met bier of verwerken tot cocktails
  • zeer aangeraden als bitter dat zowel als apperitief of degustief gedronken kan worden

Specificaties

Inhoud: 75cl
Alc. Vol. gehalte: 20.8°
Verpakking: traditionele stenen fles met kurken stop

Bijkomende informatie


Medebrouwerij Dansk Mjod
Dansk Mjod (Deense mede) brouwt mede nog altijd op oude ambachtelijke wijze met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder enige kunstmatige additieven:

  • honing, verrijkt met kruiden wordt in water gekookt en daarna 3 weken met rust gelaten om te fermenteren
  • als het beoogde alcoholpercentage bereikt is, wordt de fermentatie gestopt en kan de mede rijpen
  • na minimaal 6 maanden gerijpt te hebben, is de Dansk mede klaar en wordt het gebotteld

De gebruikte recepten gaan terug tot jaar 1700 nC.

Ontdek onze geweldige producten: deze items hebben we voor jou geselecteerd!