Microgebrouwen destillaat van Deense honingwijn
Deze exclusieve Honey Distillery is een in beperkte batches gemaakt destillaat van honingwijn.
Het is een gemakkelijk te drinken sterke drank die je perfect kan nuttigen voor de maaltijd of als alcoholische toets in cocktails.
Komt echt tot z'n recht als het ijskoud geserveerd wordt.
Met liefde gemaakt: drink dit honingdestillaat met respect en met verstand!
Ingrediënten
Destillaat van honingwijn (water, honing, hop, gember, appel, moerasspirea, gagel)
Smaak
Complexe maar niet moeilijk te drinken licht-droge smaak met een zeer fijne zoete toets en vooral veel warme, houterige aroma's te danken aan de gember, moerasspirea en gagel alsook de gebruikte honing voor de honingwijn (weidebloemen, heide en klaveren).
Het geheel heeft een droge, kruidige nasmaak en de alcohol voelt zeer zacht aan.
Gebruik
Als aperitief: puur zeer koud geschonken op ijs.
Komt uitstekend tot zijn recht in cocktails, vooral zoete op basis van fruitsiroop (zoals o.a. grenadine), wilde (bos)bessen, rood fruit, appels en peren waar zijn smaak mooi contrastreert met het fruit.
Kan gerust als vervanging van gin dienen.
Altijd zeer koud en met ijs serveren.
Tip: doe wat schaafsel Tjalle Tjarvigg (harshout) in de fles om het destillaat extra te aromatiseren.
Specificaties
Inhoud: 50cl
Alc. Vol. gehalte: 40°
Verpakking: glazen kruik met stop
Bijkomende informatie
Medebrouwerij Dansk Mjod
Dansk Mjod (Deense mede) brouwt mede nog altijd op oude ambachtelijke wijze met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder enige kunstmatige additieven:
- honing, verrijkt met kruiden wordt in water gekookt en daarna 3 weken met rust gelaten om te fermenteren
- als het beoogde alcoholpercentage bereikt is, wordt de fermentatie gestopt en kan de mede rijpen
- na minimaal 6 maanden gerijpt te hebben, is de Dansk mede klaar en wordt het gebotteld.
De gebruikte recepten gaan terug tot 1700 AD.