Categoriëen

Gyokuro (organic)

€29,95
Model: 72333
Specificaties
Fabrikant:Hibiki-an
Beschikbaarheid :
Op voorraad

De echte Japanse groene thee!

Gyokuro, door theekenners vaak omschreven als de beste groene thee ter wereld, komt uit Uij bij Kyoto, de bekendste theestreek van Japan.
Gyokuro ('pareldauw' of 'jadedauw' in het Nederlands) wordt gemaakt van de beperkte first flush leaf (eerste pluk van jonge blaadjes) en is daarom een luxeproduct; in het oude Japan was gedurende lange tijd enkel de Keizerlijke familie gegeven om van deze thee te mogen drinken.

Smaak:
Een 20tal dagen voor de pluk worden de struiken afgedekt om zo tot hun specifieke kenmerken te komen: een rijke en ronde smaak, met een elegant aroma, licht zoet zonder droge afdronk; de kleur van het extract is een mooie, zachte lemoengroen. 
Deze thee is voor de echte genieter!

Extra:
Bijgesloten zijn gebruiksaanwijzingen hoe de thee te bewaren en voor te bereiden.

Ingrediënten:
Biologisch gyokuro (groene thee)

Inhoud:
100 gram


Hibiki-an biologische theeboerderij

Wij zijn zeer trots op het feit dat Midgaard geselecteerd werd om de eerste Belgische importeerder van Hibiki-an biologische thees te zijn!

"Hibiki" betekent in het Japans "iemands hart raken".

Hikibi-an is gelegen op de heuvels rond Uji, nabij de oude stad Kyoto, waar 1000 year geleden de Japanse traditie van het theetelen begon.
Uji dank haar reputatie de beste regio voor Japanse groene thee te zijn aan haar specifiek klimaat: goede grond, vochtig klimaat, glooiende heuvels waar het overdag warm en 's nachts koel is.
Vandaag combineert de Yasui familie, eigenaar van de boerderij, de eeuwenoude tradities van het telen, oogsten en verwerken van thee met moderne inzichten en technieken.

Er zijn maar enkele boeren die op biologische wijze groene thee verbouwen in de Kyoto regio.
Hoewel groene thee meerdere keren per jaar kan geoogst worden, bij Hibiki-an beperkt men zich enkel tot 1 oogst per jaar om zo te vergewissen dat de kwaliteit superieur is.
In het Japans omschrijft men biologisch boeren als "Daichi tono Kakutoh", wat zoveel wil zeggen als "langzaam en met veel zorg telen".
Zonder chemische meststoffen, herbicide of pesticide, het moderne biologisch boeren is quasi identiek aan de werkwijze van de boeren 1000 jaar geleden.
Geniet daarom ten volle van de autentieke, traditionele smaak van de Hibiki-an biologische groene thees!


 

bart de potter, woensdag 22 februari, 2012
De echte thee voor een liefhebber, zeldzaam en een lust. ... Btw thx voor de snelle verzending

Speciaal voor U geselecteerd...

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht