CATEGORIËEN

Smudging Herbs Duo
€13.00 €9.95

Gyokuro (organic)

29.95
Productcode: 72333
BESCHIKBAARHEID :
 
Toevoegen aan verlanglijstje

Omschrijving:

De echte Japanse groene thee!

Gyokuro, door theekenners vaak omschreven als de beste groene thee ter wereld, komt uit Uij bij Kyoto, de bekendste theestreek van Japan.
Gyokuro ('pareldauw' of 'jadedauw' in het Nederlands) wordt gemaakt van de beperkte first flush leaf (eerste pluk van jonge blaadjes) en is daarom een luxeproduct; in het oude Japan was gedurende lange tijd enkel de Keizerlijke familie gegeven om van deze thee te mogen drinken.
De thee is single estate wat wil zeggen dat het geen mengeling van verschillende thees is.

Smaak
Een 20tal dagen voor de pluk worden de struiken afgedekt om zo tot hun specifieke kenmerken te komen: een rijke en ronde smaak, met een elegant aroma, licht zoet zonder droge afdronk; de kleur van het extract is een mooie, zachte lemoengroen. 
Deze thee is voor de echte genieter!

Gebruik
Deze bijzondere thee is ideaal om te drinken bij speciale gelegenheden of als goede vrienden op bezoek komen. 

Extra
Bijgesloten zijn gebruiksaanwijzingen hoe de thee te bewaren en voor te bereiden.

Ingrediënten
Biologisch gyokuro (groene thee)

Inhoud
100 gram

Bijkomende informatie


Midgaardshop Blog
www.midgaardshop.be/blog/japanse-groene-thee/
www.midgaardshop.be/blog/waarom-groene-thee-uit-een-chawan-drinken/

Hibiki-an biologische Single Estate theeboerderij

"Hibiki" betekent in het Japans "iemands hart raken".

Hibiki-an is gelegen op de heuvels rond Uji, nabij de oude stad Kyoto, waar 1000 jaar geleden de Japanse traditie van het theetelen begon.
Uji dankt haar reputatie de beste regio voor Japanse groene thee te zijn aan haar specifiek klimaat: goede grond, vochtig klimaat, glooiende heuvels waar het overdag warm en 's nachts koel is.
Vandaag combineert de Yasui familie, eigenaar van de boerderij, de eeuwenoude tradities van het telen, oogsten en verwerken van thee met moderne inzichten en technieken tot uitzonderlijke single estate thees.

Er zijn maar enkele boeren die op biologische wijze groene thee verbouwen in de Kyoto regio.
Hoewel groene thee meerdere keren per jaar kan geoogst worden, bij Hibiki-an beperkt men zich enkel tot 1 oogst per jaar om zo te vergewissen dat de kwaliteit superieur is.
In het Japans omschrijft men biologisch boeren als "Daichi tono Kakutoh", wat zoveel wil zeggen als "langzaam en met veel zorg telen".
Zonder chemische meststoffen, herbicide of pesticide, het moderne biologisch boeren is quasi identiek aan de werkwijze van de boeren 1000 jaar geleden.
Geniet daarom ten volle van de autentieke, traditionele smaak van de Hibiki-an biologische groene thees!

Beoordelingen (0)

Speciaal voor jou geselecteerd...
Like ons op FACEBOOK
Ontvang het laatste nieuws & aanbiedingen van Midgaardshop op facebook.
Inhoud
winkelwagen
 
Winkelmandje 0 item(s) €0.00
Contacteer ons




Gesloten op:Za - Zo & feestdagen
0032(0)14/47.87.72info@midgaardshop.be
FABRIKANT INFORMATIE

Fabrikanten

BLOG / YOUTUBE