Categorieën

Merken / brands

Gl. Dansk Mjod honingwijn in 75cl stenen kruik

Gl. Dansk Mjod honingwijn in 75cl stenen kruik

Productcode: VM0206
EAN: 5703162000004
Verwachte levertijd
 Onmiddellijke verzending
23.95
19 spaarpunten, goed voor een krediet van (€0.29)
Toevoegen aan Verlanglijstje

Omschrijving:

Gl. Dansk, zoete honingwijn met een vleugje gember

Gl. Dansk is een authentieke Deense mede met hop en gember.
Mede is een eeuwenoude alcoholische drank op basis van honing, met liefde gemaakt dus drink deze mede met respect en met verstand!

Wat maakt Gl. Dansk mjod zo apart?

Gl. Dansk wordt nog altijd gebrouwen volgens het originele recept van begin 1700 nChr
Het was de tijd dat de eerste internationale koopvaardij companies exotische kruiden en specerijen naar Europa begonnen te brengen.
Gember was toen al een gegeerd item, om de smaak maar ook omwille van de vele voordelen voor de gezondheid.

Wat zijn de ingrediënten van Dansk mjod Gl. Dansk honingwijn?

Water, honing, hop, gember

Hoe smaakt de Gl. Dansk mede?

De gember omkadert het zoete van de honing met een licht-pittige, kruidige smaak, te vergelijken met oude sherry.
Onze mede zal met de tijd enkel nog verder rijpen en verbeteren; het wordt nooit te oud om nog te drinken.

Onze serveersuggesties voor deze honingwijn:

  • puur drinken of, naar smaak, mengen met bier of verwerken tot cocktails
  • zeer geschikt bij karaktervolle gerechten zoals oude kaas en gedroogd vlees
  • te serveren bij de karaktervolle maaltijd
  • als dessertwijn of aperitief
  • drink gekoeld op warme dagen, op koude dagen smaakt het heerlijk wanneer licht verwarmd

Specificaties

Inhoud: 75cl
Alc. Vol. gehalte: 19°
Verpakking: traditionele stenen fles met kurken stop

Bijkomende informatie


Medebrouwerij Dansk Mjod
Dansk Mjod (Deense mede) brouwt mede nog altijd op oude ambachtelijke wijze met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder enige kunstmatige additieven:

  • honing, verrijkt met kruiden wordt in water gekookt en daarna 3 weken met rust gelaten om te fermenteren
  • als het beoogde alcoholpercentage bereikt is, wordt de fermentatie gestopt en kan de mede rijpen
  • na minimaal 6 maanden gerijpt te hebben, is de Dansk mede klaar en wordt het gebotteld

De gebruikte recepten gaan terug tot jaar 1700 nC.

Ontdek onze geweldige producten: deze items hebben we voor jou geselecteerd!