Categoriëen

Genmaicha Matcha-iri (organic)

€11,80
Model: 72669
Er zijn geen product reviews.
Voeg uw beoordeling
Specificaties
Fabrikant:Hibiki-an
Beschikbaarheid :
Op voorraad

Genmaicha en matcha samen

Genmaicha is een mengeling van geroosterde groene Sencha and gepofte rijstkorrels (Genmai), die daardoor niet zo'n uitgesproken tanninesmaak heeft zoals Sencha. Echter, door de toevoeging van de matcha krijgt deze thee toch wat meer pit (cafeïne) en komt de karakteristieke smaak van groene thee iets beter tot zijn recht.
De kleur van het brouwsel is dieper groen dan bij de gewone Genmaicha.

Smaak:
De gepofte rijst geeft deze thee een heerlijke popcornachtige smaak en de matcha brengt wat 'umpf'; deze mengeling is zeker voor iedereen toegankelijk maar biedt ook voor de ervaren groene thee drinker zeker voldoening.
Dit maakt het voor het de "niet-zo-Japans-gedisciplineerden" onder ons een zeer praktische thee om klaar te maken en kan een mooi opstapje zijn naar het drinken van matcha.

Extra:
Bijgesloten zijn gebruiksaanwijzingen hoe de thee te bewaren en voor te bereiden.

Ingrediënten:
Sencha, matcha, gepofte rijst
van biologische oorsprong

Inhoud:
100 gram


Hibiki-an biologische theeboerderij

Wij zijn zeer trots op het feit dat Midgaard geselecteerd werd om de eerste Belgische importeerder van Hibiki-an biologische thees te zijn!

"Hibiki" betekent in het Japans "iemands hart raken".

Hibiki-an is gelegen op de heuvels rond Uji, nabij de oude stad Kyoto, waar 1000 year geleden de Japanse traditie van het theetelen begon.
Uji dank haar reputatie de beste regio voor Japanse groene thee te zijn aan haar specifiek klimaat: goede grond, vochtig klimaat, glooiende heuvels waar het overdag warm en 's nachts koel is.
Vandaag combineert de Yasui familie, eigenaar van de boerderij, de eeuwenoude tradities van het telen, oogsten en verwerken van thee met moderne inzichten en technieken.

Er zijn maar enkele boeren die op biologische wijze groene thee verbouwen in de Kyoto regio.
Hoewel groene thee meerdere keren per jaar kan geoogst worden, bij Hibiki-an beperkt men zich enkel tot 1 oogst per jaar om zo te vergewissen dat de kwaliteit superieur is.
In het Japans omschrijft men biologisch boeren als "Daichi tono Kakutoh", wat zoveel wil zeggen als "langzaam en met veel zorg telen".
Zonder chemische meststoffen, herbicide of pesticide, het moderne biologisch boeren is quasi identiek aan de werkwijze van de boeren 1000 jaar geleden.
Geniet daarom ten volle van de autentieke, traditionele smaak van de Hibiki-an biologische groene thees!


 

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht