Matcha banana frozen smoothie
Deze Matcha Banana smoothie is een heerlijke koude topper die klaarmaakt met koe- of plantaardige melk naar smaak.
Drink het als pre-workout drank, als je nood hebt aan een oppepper of gewoon als lekkere comfort drank...
Met slechts enkele ingrediënten en wat simpel keukenmateriaal kan je aan de slag, alles is klaar in 1 handomdraai.
We geven je hieronder graag ons favoriet gemakkelijk te volgen recept zodat je zelf aan de slag kan.
Wat heb je nodig voor het maken van Midgaardshop Matcha Latte
Ingrediënten
- Moya Matcha Traditional of Moya Matcha Daily
- 1 grote rijpe banaan (diepgevrozen) (= +/- 120 gram)
- 250 ml koude melk naar keuze
- Sirop brut naar keuze als zoetmaker (optioneel)
- MCT kokosolie (optioneel)
- IJsblokjes (optioneel)
Waarom een banaan?
Bananen hebben een krachtige mix van fructose, sacharose en glucose, natuurlijke suikers die je direct een energieboost geven.
Maar dat is nog niet alles, ze zitten boordevol vitamine C waardoor je immuunsysteem een boost krijgt.
En dat is niet het einde van de lijst: ze zijn ook een bron van vitamine A, B3, B6, magnesium, ijzer, kalium, fosfor, selenium en tryptofaan.
Het aminozuur tryptofaan helpt je te ontspannen terwijl het hoge kaliumgehalte je bloeddruk verlaagt en het risico op hartfalen vermindert.
De aanwezigheid van ijzer stimuleert de productie van hemoglobine wat dan weer goed is voor je bloed.
Plus, de vezels in bananen zijn geweldig voor je spijsverteringssysteem.
Materiaal
- Chashaku (of een theelepel)
- Serveerglas naar keuze
- Blender
Voorbereidig voor het klaarmaken van Matcha Banana Smoothie
Smoothies zijn heel gemakkelijk klaar te maken en je kan er vrijwel niets fout mee doen.
Als we een tip mogen geven, zorg dat de banaan of ander fruit diepgevroren is, dit maakt de smoothies eens zo lekker.
Deze zijn enkele van de keuzes die je kan maken:
- Kies voor de Moya Matcha Traditional of Moya Matcha Daily, beiden zijn perfect voor dit soort bereidingen.
De Traditional heeft een iets uitgesprokenere matcha smaak terwijl de Daily een iets zachtere smaak geeft die voor iedereen toegankelijk is.
- Bepaal ook hoe krachtig je de latte wil zijn, als regel gebruikt men doorgaans twee scheppen met een chashaku per 250 ml maar je kan dit gerust aanpassen.
Het gebruiken van chashaku heeft o.a. het voordeel dat je veel consistenter gaat zijn met het afmeten van de matcha.
Ter referentie, 2 scheppen zijn ongeveer een kleine theelepel.
Hou er wel rekening mee dat matcha een krachtige theïne (cafeïne) punch geeft dus je hebt in principe niet veel nodig.
- Je kan voor elke soort melk kiezen, dierlijk of plantaardig, laat dit gewoon afhangen van je voorkeur en smaak.
- Voeg enkele druppels MCT gefractioneerde kokosolie toe om het geheel ietjes smeuïger te maken. MCT olie heeft zelf geen smaak dus dit beïnvloedt de drink zelf niet.
- Kies voor een (over)rijpe banaan, eentje die al behoorlijk wat bruin vlekken heeft.
Hoe meer bruin vlekken, hoe meer ester het bevat en hoe krachtiger de smaak en zoetheid.
Versnij de banaan in kleine stukjes en vries deze in handige smoothie portie in.
Geen fan van banaan? Vervang het dan door bv. mango, bosbessen, rood fruit... aan jou de keuze
- Normaal is de banaan voldoende voor de smaak maar je kan er je eigen tintje aangeven door één van onze sirop bruts aan toe te voegen.
Hoe maak je onze lekkere Matcha Smoothie klaar?
Dit is snel en gemakkelijk:
Doe alle ingrediënten (matcha, melk, banaan, sirop brut, MCT olie) in de gewenste verhouding in een blender te doen en mix tot een gladde massa.
Is de banaan vers of wil je alles extra chill? Voeg dan wat ijsblokjes toe of giet de smoothie over ijsblokjes in het glas.
Giet in een mooi groot serveerglas of in onze mason jar / mason jar skull.
Vind je dit artikel leuk? Deel het gerust met je vrienden! Tag ons in je verhaal of mail ons in CC of BCC en we geven je hiervoor graag een kleine attentie! |