Energy Drink – Sencha Explosion

Energy drink Sencha


Vergeet de kant-en-klare energy drankjes, ze bevatten veel te veel suikers, artifiële ingrediënten en oppeppers.
Je kan op eenvoudige wijze zelf je eigen gezond stimulerende drink maken met 100% biologische ingrediënten: sencha groene thee, vinegar shrub en honing.

Sencha groene thee is een superfooddrank die je energie geeft zonder je mentaal op te fokken zoals commerciële energiedranken dit doen.
Honing bevat naast suikers ook mineralen en enzymen die helpen het lichaam effeciënt de suikers te verteren.
Vinegar shrub gemaakt met appelazijn kent vele gezondheidsvoordelen, het is o.a. anti-schimmel, anti-virus en anti-bacterieel, het bevordert de spijvertering, geeft energie maar het gaat ook verzuring in spieren en gewrichten tegen.
Ideaal voor de gedreven atleet(e)!

Lees hieronder verder hoe deze klaar te maken!

 

 

 

ENERGY DRINK:

1000ml
Bereidingstijd: 5 min

 

 

KEUKENMATERIAAL:

Waterkoker
Eetlepel
Theepot
Bamboe theezift

 

INGREDIËNTEN:

1 liter water (tap of bron)
3 eetlepels sencha (bio)
3 eetlepels vinegar shrub
1 eetlepel honing (bio)
enkele ijsblokjes

INSTRUCTIES:

1. breng het water aan de kook

2. giet het kokende water over de groene thee, laat 20-30 seconden trekken en giet dan af

3. laat afkoelen tot een 50° C en voeg dan de gekozen shrub en honing toe, alsook eventueel de Supercharger

4. laat verder afkoelen in de ijskast en serveer met ijsblokjes

Tip: hou de opgiettijd goed in de gaten: door de hoge temperatuur komt de caffeïne in de thee massaal vrij maar ook zo de looistoffen (bittere smaak), langer laten trekken resulteert in een scherpe smaak die niet door iedereen gesmaakt wordt.

OPTIONEEL:

1-2 blaadjes munt (bio)

 

5. gekneusde muntblaadjes geven het een extra frisse toets

SUPERCHARGE IT:

2-3 eetlepels gojibessen

 

6. goijbessen zijn niet alleen vitamine C bommetjes, ze zijn lekker van smaak en geven een plezante toets aan het geheel

SERVEERSUGGESTIES:

Deze thee kan warm gedronken worden maar de smaak wordt beduidend beter als je het volledig laat afkoelen en met ijsblokjes serveert, de smaken krijgen zo de kans om tot rust te komen en de scherpte van de sencha en appelazijn worden mooi afgerond.


 

Met vragen over dit onderwerp kun je steeds terecht op info@midgaardshop.be

16333 Total Views 1 Views Today
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *