Sesamolie van eerste koude persing De olie wordt koudgeperst uit geroosterde sesamzaadjes. Het heeft een pittige, nootachtige smaak en is vooral in de Oosterse keuken een geliefd basisingrediënt. Het is zeer goed als slaolie en kan verhit worden; om te wokken, bakken en braden maar niet geschikt om mee te frituren. Spaarzaam in gebruik maar geeft een smaakvolle toets aan veel gerechten zoals marinades, vinaigrettes, sauzen, dressings, noedels & pasta. Sesamolie is een waardig voedingssupplement in bijzonder dankzij haar rijkdom vitaminen (B1, E en F), mineralen en lecithine, wat waardevol is voor onze zenuw- en hersencellen. Het kan perfect gebruikt worden in keuken en cosmetica. Sesamolie behoort tot de halfdrogende oliën en heeft doorbloeding bevorderende en ontgiftende eigenschappen. De olie heeft een natuurlijke zonbeschermingsfactor 3-4 en wordt in India veel gebruikt bij Ayurvedische massages. Gebruik Sesamolie puur of in mengsels o.a. bij slecht doorbloede huid, droge en rijpere huid, verzorging van de hoofdhuid en droog haar, normale huid met droge plekken. Het is een goed voedende olie ook voor het haar en zeer geschikt als huid-, baby- en massageolie. Contra-indicatie: niet gebruiken bij neurodermatitis en huidontstekingen. Inhoud: 150ml
|